Share This |
Facebook Tweet This MySpcae Google
Početna Novosti

 

O nama

Tvrtka Ecocortec d.o.o. je, na prostoru poslovne zone Grada Belog Manastira,u procesu pokretanja proizvodnog pogona za proizvodnju bio-razgradivih plastičnih materijala. Tvornica će biti jedna od prvih u Europi koja će koristiti inovativnu, novu tehnologiju proizvodnje višeslojnih, biorazgradivih plastičnih folija te folija za zaštitu od korozije po licenci matične tvrtke Cortec corporation USA. Nove investicije te još kvalitetnija tehnološka rješenja uz lociranje proizvodnje u samo srce Europe jamče investitoru razvijanje stabilne i pouzdane proizvodnje s visokim stupnjem zadovoljenja kupaca.

Lokaciju tvornice karakterizira pozicioniranost na sjecištu državnih prometnica koja će dodatno biti naglašena izgradnjom trans-europskog koridora C5 čije je čvorište tek 3km udaljeno od lokacije pogona. Dodatno, lokaciju tvornice unutar belomanastirske poslovne zone ističe blizina industrijskog kolosijeka, udaljenost od 15km od riječne luke na Dunavu te udaljenost od 45km od Osječkog aerodroma. Unutar Belo Manastirske poslovne zone II - na 10.000 m2 projektiran je i osmišljen te je počela izgradnja proizvodnog pogona koji će u početnoj fazi proizvodnje zapošljavati oko 50 djelatnika (inženjera, tehničara, laboranata i transportnih radnika).

Politika kvalitete je postavljena kao osnova poslovanja i unapređenja poslovnih aktivnosti. Uz kvalitetu, visoka produktivnost predstavlja temelj uspješnog poslovanja i zadovoljstva kupaca, jer kupci danas traže maksimum od ambalaže kako u fizikalnim, kemijskim svojstvima tako i u svojstvima ekološke prihvatljivosti. Predviđena godišnja proizvodnja višeslojnih biorazgradivih plastičnih folija te PE folija, koje bi se (preko 85%) izvozile u europske i azijske zemlje, iznosi cca 5.000 tona finalnih proizvoda.

Investitor, tvrtka Ecocortec, je nakon ishođenja lokacijske i građevinske dozvole, u postupku izgradnje proizvodnog pogona, hale ukupne kvadrature od 2.000 m2. Trenutno je izgrađeno oko 40% objekta koji je stavljen pod krov, a probna proizvodnja se očekuje krajem 2006.godine.

Factory

Pogon će biti najsuvremeniji u ovom dijelu Europe, jer će u potpunosti i isključivo biti opremljen novom automatiziranom opremom s visokim stupnjem ekološke zaštite te energetskim iskorištenjem i visokim stupnjem ekonomske učinkovitosti. Proizvodne linije su u potpunosti automatizirane, a tehnološki proces je u cijelosti zaokružen od ulaznih sirovina, preko procesa ekstrudiranja i konfekcioniranja finalnih proizvoda pa sve do reciklaže, regranulacije otpadnog materijala. Spoj nove tehnologije i zaokruženog tehnološkog procesa donosi visoku ekoefikasnost proizvodnje koja uz iznimnu djelotvornost, produktivnost procesa omogućuje organizaciju poslovanja sukladno ISO14001 certifikatu, sustavu upravljanja okolišem.

Proizvodni pogon će biti opremljen i laboratorijem te centrom za istraživanje i razvoj čija će svrha biti kontrola kvalitete ulaznih sirovina te finalnih proizvoda uz neprestan razvoj i testiranje novih proizvoda. Posebno će se organizirati i poticati edukacija zaposlenih za primjenu, ali i razvoj novih tehnologija te razvoj inovacija. Navedeni planirani razvoj, investicija tvrtke Ecocortec, predstavlja dodatan iskorak prema cilju oporavka područja od posebnog državnog interesa, Istočne Slavonije i Baranje. Tvornica biorazgradivih folija u Belom Manastiru predstavlja konkretnu izgradnju i ulaganje u Hrvatsku kao zemlju izvoznicu gotovih proizvoda, koja uz primjenu novih tehnologija ostaje i postaje ekološka oaza Europe.

 

 Regionalni dnevnik
 EcoCortec

Otvorena nova tvornica u Belom Manastiru
 EcoCortec

Ekozona - EcoCortec
Ekozona - EcoCortec

EcoCortec širi proizvodnju
EcoCortec širi proizvodnju

Regionalni Dnevnik
regionalni-dnevnik

YouTube - Marine Clean
Marine Clean

YouTube - Osnivanje Eko klastera
Osnivanje Eko klastera

Prilog "Hrvatska uživo" na temu biorazgradive ambalaže
Prilog Slavonska televizija

Ecoworks bags are fully compostable
Ecoworks bags are fully compostable

YouTube - Pollution Caused by Conventional Plastics a Global Problem
Conventional Plastics a Global Problem

Od 1. siječnja 2011. u Italiji stupa na snagu zabrana plastičnih vrećica s ciljem zaštite okoliša.
Conventional Plastics a Global Problem

 
European Sales Strategy Meeting 2008
Galerija slika
Dodjela nagrada
http://www.ambalaza.hr/simpozij/CroPak2006.htm
i
Međunarodno savjetovanje
"Polimerni materijali i ambalaža"

Ecocortec -tehnologija proizvodnje biorazgradive ambalaže
 

  © 2009 EcoCortec d.o.o. Sva prava zadržana.