Share This |
Facebook Tweet This MySpcae Google
Početna Publikacije Patenti i nagrade

 

Patenti i nagrade

Cortecov  Eco Film™ & Eco Works™ prima BPI Certifikat

New York, 12 travnja 2004.
Cortec korporacija sa sjedištem u gradu White Bear Lake, Minnesota, je posljednji dodatak rastućoj listi Instituta Biorazgradivih proizvoda (Biodegradable Product Institute -BPI) ASTM D 6400-99 proizvođača certificiranih razgradivih proizvoda. Cortec je prvi proizvođač s oba ISO 14001 i ISO 9001-2000 certifikatima koji se pridružio BPI i prvi domaći pogon za ekstruziju koji je primio znanstveno potvrđen znak od strane BPI-a i američkog vijeća za kompostiranje.

1977. godine, Cortec je osnovan u garaži od strane Borisa Mikšića u pokušaju da savlada razarajuće efekte korozije (rđe) u industriji uključujući automobilsku, telekomunikacijsku, vojnu i građevinsku industriju. "Od samog početka nastojali smo ponuditi svojim korisnicima neusporedive performanse bez ugrožavanja ljudske ili okolišne sigurnosti", rekao je Mikšić, Cortecov predsjednik.
Cortec je sada svjetski najveći proizvođač korozijski potiskivanih (VpCI/VCI) proizvoda sa četiri proizvodna mjesta, distribucijom u 75 zemalja i osam prodajnih ureda u pet zemalja.

Kapitalizirajući svoje vrhunsko iskustvo u extruziji industrijskog filma, Cortec je nastavio pridobivati dodatna tržišta kreiranjem jedinstvenih razgradivih filmova.
"Naši prvotni korisnici zahtijevali su trajan, otporan na vlagu antikorozijski film kako bi dostigli strogo definirana pravila utjecaja na okoliš.
Shvatili smo da bi mogli primijeniti našu ekspertizu za nadilaženje postojećih problema razgradivog filmova i uspješno ući te konkurirati novim, različitim tržištima", izjavio je Bob Boyle, tehnički predstavnik u Cortecu. Dva nova proizvoda su rođena: Eco Film i Eco Works.

Priopćenje za tisak
Eco Film™ je elastičan, razgradivi film idealan za primjene u rasponu od organskih vrećica za otpatke do zamijene za rastezljive filmove visokih performansi. "Eco Film nije samo još jedan razgradivi film", Izjavljuje Boyle. "Naša testiranja potvrđuju da je zapravo jači od nerazgradivih filmova te da ima dužu trajnost uskladištenja kao i duži uporabni vijek od drugih biorazgradivih filmova na tržištu".

Eco Works™ koristi vlastitu zaštićenu smolu na bazi kukuruza i tehnologije kopoliestera, omogućujući poboljšanje fizičkih karakteristika te još uvijek zadržavajući USDA propisane regulacije biorazgradivosti. Eco Works vrećice nadilaze vrećice bazirane na škrobu, koje su podložne vlazi i temperaturi. "Mi smo u mogućnosti modificirati pregradna svojstva, izgled, krutost i druge karakteristike kako bi dosegli i nadmašili potrebe naših korisnika, čak i pod vrlo strogim uvjetima", objašnjava Boyle.

"BPI je vrlo važna organizacija za Cortec i naše korisnike", objašnjava Mikšić. "Koristeći prepoznate, znanstvene standarde za industriju, naši korisnici su u mogućnosti izabrati proizvode koji dostižu njihove potrebe za razgradivošću. Dodatno, BPI gradira tržište za proizvođače pravog razgradivog filma. Prije BPI-a, tvrtke su prodavale starije tehnologije, unoseći zbrku na tržište sa tvrdnjama koje nisu mogle biti potvrđene. Nadamo se da ćemo konačno konkurirati performansama i kvalitetom", dodao je Mikšić.

Cortec® korporacija, predvodnik i globalni isporučitelj specijalnih kemikalija, plastike, ambalaže, metalurgije, čišćenja i tehnologije zaštite metala,  locirana je u gradu White Bear Lakeu, Minnesota. Posjeduje certifikate ISO 9001 i 14001, proizvodi preko 300 proizvoda u pet tvornica lociranih u Minnesoti i Winsconsinu.

BPI je zamišljen kao više-interesna grupa, uključujući ljude i organizacije koji proizvode, koriste ili recikliraju biorazgradivu plastiku. On promovira rast biorazgradive plastike kroz edukaciju, korištenje znanstvenih standarda i suradnje sa organizacijama u Europi i Aziji.

Priloženi dokument: Cortecov Eco Film™ & Eco Works™ prima BPI Certifikat Din Certco

Natrag na patente i nagrade

 Globalna Hrvatska -Boris Miksic-EcoCortec
 EcoCortec

Regionalni dnevnik
 EcoCortec

Otvorena nova tvornica u Belom Manastiru
 EcoCortec

Ekozona - EcoCortec
Ekozona - EcoCortec

EcoCortec širi proizvodnju
EcoCortec širi proizvodnju

Regionalni Dnevnik
regionalni-dnevnik

YouTube - Marine Clean
Marine Clean

YouTube - Osnivanje Eko klastera
Osnivanje Eko klastera

Prilog "Hrvatska uživo" na temu biorazgradive ambalaže
Prilog Slavonska televizija

Od 1. siječnja 2011. u Italiji stupa na snagu zabrana plastičnih vrećica s ciljem zaštite okoliša.
Conventional Plastics a Global Problem

 
European Sales Strategy Meeting 2008
Galerija slika
Dodjela nagrada
http://www.ambalaza.hr/simpozij/CroPak2006.htm
i
Međunarodno savjetovanje
"Polimerni materijali i ambalaža"

Ecocortec -tehnologija proizvodnje biorazgradive ambalaže
   
 
 

 

  © 2009 EcoCortec d.o.o. Sva prava zadržana.