Share This |
Facebook Tweet This MySpcae Google
Početna Publikacije Patenti i nagrade

 

Patenti i nagrade

Cortec je postao prvi proizvođač u SAD koji prima "Din Certco" certifikat za biorazgradive filmove i vrećice.

Kao dugogodišnji predvodnik ekološko prihvatljivih tehnologija, Cortec korporacija sa sjedištem u Minnesoti upravo je prešla na novi nivo internacionalnog prihvata svojih linija Eco Film™ i Eco Works® biorazgradivih filmova i folija.
Kompletirajući Din Certco aplikaciju i proces ocjene, potrošači diljem svijeta mogu odahnuti sigurni da će njihov Eco Film™ i Eco Works® proizvodi zadovoljiti ASTM C 6400 standarde za komercijalno kompostiranje.
"Do veljače 2005, proizvali smo toliko Eco Film™ i Eco Works® proizvoda koliko u cijeloj 2004-toj godini. Eksponencijalni rast očitovao se globalno, tako da je bilo nužno uspostaviti i pratiti standarde unutar i van sjedinjenih država," izjavio je Bob Boyle, tehnički predstavnik Corteca.

Primajući dozvolu, Cortec je postao prvi (i jedini) koji je znanstveno dokazao pred ocjenjivačkom komisijom u Njemačkoj da njegov Eco Film™ i Eco Works® oboje zadovoljavaju internacionalno prihvaćene standarde za biorazgradivost – uključujući brzo raspadanje, biorazgradivost i ne-toksičnost. U roku nekoliko tjedana, Eco Film™ i Eco Works® proizvodi uključivati će "compostable" logotip prikazan dolje.
Najuobičajenija vrsta Eco Film™ i Eco Works® produkata su organske vrećice za otpad korištene od strane zajednica i potrošača kao dio programa zbrinjavanja organskog otpada.
Eco Film™ i Eco Works® vrećice ne zagađuju krajnji proizvod – kompost kao što  standardne plastične vrećice imaju nižu cijenu i puno su prikladnije od papirnatih vrećica.

Usporedivši se s drugim vrećicama koje zadovoljavaju Din Certco standarde, Eco Film™ i Eco Works® imaju dulji uporabni vijek, veću izdržljivost i beskonačan vijek trajanja prikladno uskladišteni.

Dok vrećice za otpad predstavljaju trenutno najveće tržište, oba produkta su idealno primjerena širokom rasponu uporabe, od agrikulturnih i konstrukcijskih filmova do prehrambene i zaštitne ambalaže.

"Kao globalna tvrtka, Cortec se obvezao doseći i premašiti očekivanja ne samo naših kupaca, već također akademskih i organizacija za certifikaciju diljem svijeta," rekao je Boris Mikšić, Predsjednik i generalni direktor Cortec-a. "Mi smo oduševljeni  rezultatima ove revolucionarne tehnologije i radujemo se kontinuiranom eksponencijalnom rastu".

Priloženi dokument: link Din Certco

Natrag na patente i nagrade

 Globalna Hrvatska -Boris Miksic-EcoCortec
 EcoCortec

Regionalni dnevnik
 EcoCortec

Otvorena nova tvornica u Belom Manastiru
 EcoCortec

Ekozona - EcoCortec
Ekozona - EcoCortec

EcoCortec širi proizvodnju
EcoCortec širi proizvodnju

Regionalni Dnevnik
regionalni-dnevnik

YouTube - Marine Clean
Marine Clean

YouTube - Osnivanje Eko klastera
Osnivanje Eko klastera

Prilog "Hrvatska uživo" na temu biorazgradive ambalaže
Prilog Slavonska televizija

Od 1. siječnja 2011. u Italiji stupa na snagu zabrana plastičnih vrećica s ciljem zaštite okoliša.
Conventional Plastics a Global Problem

 
European Sales Strategy Meeting 2008
Galerija slika
Dodjela nagrada
http://www.ambalaza.hr/simpozij/CroPak2006.htm
i
Međunarodno savjetovanje
"Polimerni materijali i ambalaža"

Ecocortec -tehnologija proizvodnje biorazgradive ambalaže
   
 
 

 

  © 2009 EcoCortec d.o.o. Sva prava zadržana.