Priopćenje za medije

Boris Mikšić udvostručuje investicije u Hrvatskoj i otvara tržišta EU, Rusije, Kine i Indonezije!


Tvrtka CorteCros®, dio Cortec® korporacije u vlasništvu Borisa Mikšića otkupila je zgradu u Kaštel Šućurcu  od Inine tvrtke kćeri CROSCO d.o.o. i sada je stopostotni vlasnik logističko- distributivnog centra nadomak  Splita. CorteCrosov logističko distributivni centar proširio je svoj proizvodni pogon te skladišne kapacitete i time je postao glavni Europski proizvodni i distributivni centar kemijskih proizvoda za zaštitu od korozije pod licencom Cortec® korporacije. Patentirani VpCI® inhibitori koji se proizvode u CorteCrosu jedni su od najpoznatijih proizvoda u svijetu za zaštitu od korozije.

Vlasnik Corteca, Boris Mikšić ima razloga za zadovoljstvo jer mu posao u Hrvatskoj cvjeta. Ovom akvizicijom udvostručio je svoj biznis u Hrvatskoj : „kad smo krenuli u realizaciju centra u Splitu, cilj nam je bio pozicionirati Hrvatsku kao glavni strateški centar u Europi za ekološku tehnologiju zaštite od korozije. Pet godina poslije mogu ponosno reći da smo u tome i uspjeli. Naša korporacija iz svojih kapaciteta u koje spadaju EcoCortec®, logistički i proizvodni centar u Splitu te uredi u Zagrebu, opskrbljuje Cortecovim proizvodima tri kontinenta. Hrvatska je sada strateška točka Cortec® korporacije što je i bio moj cilj kada sam davne 2004 počeo ulagati u našu zemlju” kaže Mikšić. „U to vrijeme mnogu nisu vjerovali u moju investiciju a sada zapošljavamo preko 100 ljudi i rastemo nevjerojatnom brzinom. Tvrtka CorteCros® je prošle pandemijske godine ostvarila rast prodaje od 20 posto dok je EcoCortec® imao rast prodaje od čak 45 posto“,dodaje Mikšić.

Mikšić je ujedno i vlasnik kompleksa tvornica bio-plastike u Belom Manastiru, EcoCortec®, koje su specijalizirane za proizvodnju „zelenih“ folija za pakiranje. Iz tvornica u Baranji i Dalmaciji svojim proizvodima opskrbljuje cijelu Europu ali i Aziju i SAD. Hrvatska je tako postala centralna točka za proizvodnju i distribuciju Cortecovih proizvoda. U sklopu logističkog centra u Splitu nalazi se i
novo opremljeni laboratorij u kojem se vrše testiranja prema ASTM i ISO standardima. Cortecovi proizvodi su registrirani su prema REACH normi. U asortimanu CorteCrosa nalaze se i proizvodi kanadske tvrtke "Bionetix International" koja se bavi proizvodnjom bioloških proizvoda na mikrobnoj i enzimnoj bazi i također je u vlasništvu Corteca.

CorteCros® je 2016 je potpisivanjem ugovora između američke tvrtke Cortec® i Inine tvrtke kćeri CROSCO, naftni servisi d.o.o., prešao u stopostotno vlasništvo Cortec® korporacije i od tad se u potpunosti uključio u novu Cortecovu strategiju poslovanja sa svojim potencijalima. „Moje ulaganje u Hrvatsku se pokazalo kao pun pogodak i to mi je jedno od najdražih ostvarenja u karijeri. Glavni smo opskrbljivač antikorozivne zaštite za najveće svjetske igrače automobilske proizvođače: Mercedes, Volvo, Ford,Toyotu te druge važne sustave kao što su Bosch, IBM, General Electric, Caterpillar, Rolls Royce grupa, Ruske željeznice, Končar, MORH, ExxonMobil, Airbus i druge. Pandemija koja nažalost zahvatila cijeli svijet nije ni najmanje ugrozila naše poslovanje , dapače ostvarili smo rast i u toj za mnoge teškoj godini“.

Planovi za budućnost
„Ukupno sam do sada u Hrvatsku uložio više od 20 milijuna Eura a planovi za budućnost su nam veliki.
Planiramo daljnje širenje kapaciteta u Splitu a sljedeće godine izgradit će se nova tvornice u Baranji za
obradu polimera koja će biti podijeljena na dva dijela. U jednoj hali će se proizvoditi Cortec-ov patentirani
VpCI® aditiv za zaštitu od korozije što će doprinijeti samoodrživosti proizvodnje EcoCorteca® dok će u
drugoj biti pogon za recikliranje. Na odličnom smo putu brendiranja Hrvatske kao centralne točku u ovom
dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste, zaključuje Mikšić“

Klikni za cijeli članak (pdf)

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potreban savjet pošaljite upit našim djelatnicima koji će Vam sa zadovoljstvom odgovoriti!