Antikorozivne folije i vrećice


VCI folija za antikorozivnu zaštitu


U Cortec®-u izrađujemo ekološki sigurne VCI folije i vrećice vrhunske kvalitete pod markom VpCI®. VpCI® folije i vrećice koriste se u nebrojenim industrijama i aplikacijama diljem svijeta. Ova tehnologija pruža jednostavnu i učinkovitu zaštitu metalnih dijelova i razne opreme korozije i hrđe. Folije i vreće emitiraju molekule koje sprečavaju koroziju na metalnim proizvodima.

Što je VCI Film
Namijenjene su zaštiti od korozije metalnih proizvoda. Cortec® VpCI® folije i vrećice sadrže Cortecovu mješavinu inhibitora korozije u parnoj fazi kako bi zaštitili pakirane metale od hrđe ili korozije. Cortec nudi široku paletu inovativnih i ekološki sigurnih VCI filmova i vrećica uključujući razne varijante stretch folija i termoskupljajućih (shrink) folija.

Kako rade VCI filmovi
Cortec® VpCI® folije štite metale kroz izravni kontakt i djelovanje u parnoj fazi. Na mjestima gdje je VpCI® plastika u izravnom kontaktu s metalom, VpCI® molekule adsorbiraju, ili se privremeno "zalijepe" na metalne površine, stvarajući nevidljivu molekularnu barijeru protiv korozivnih elemenata kao što su kisik, vlaga i kloridi. Kako VpCI® molekule isparavaju iz filma i difundiraju po cijelom pakiranju, one također tvore zaštitni molekularni sloj na metalnim površinama koje nisu u izravnom kontaktu s filmom. Kada se pakiranje ukloni, molekule VpCI® jednostavno ispare i otplivaju. Nije potrebno dodatno čišćenje ili skidanje premaza, a metalni dio se može odmah koristiti.

VCI film

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potreban savjet pošaljite upit našim djelatnicima koji će Vam sa zadovoljstvom odgovoriti!