Eco Wrap®

Eco Wrap®: prva svjetska kompostibilna industrijska stretch
folija za strojno zamatanje

OPIS PROIZVODA
Eco Wrap®, je prva na svijetu kompostirajuća industrijska stretch folija koja koristi najnoviju formulu certificirane smole za kompostiranje i aditiv za lijepljenje za izradu kompostirane stretch folije, industrijske čvrstoće koja se može koristiti na većini standardne automatizirane opreme za omotavanje sa stretch folijom. Eco Wrap® je veliki benefit za industriju ambalaže i skladišta koja se u velikoj mjeri oslanjaju na automatizirano zamatanje u pripremu paleta robe za skladištenje ili otpremu.
Korisnici Eco Wrap®-a mogu uštedjeti na smanjenju materijala za zamatanje odnosno smanjenju otpada na sljedeća dva načina:

Prvo, većina aplikacija koje zahtijevaju tri sloja standardnog filma mogu koristiti dva sloja Eco Wrap® stretch folije bez smanjenja čvrstoće zamatanja ili zaštite.

Drugo, Eco Wrap® komercijalno je kompatibilan* u skladu s ASTM D6400. Eco Wrap® omogućuje svojim korisnicima da izbjegavaju tarife i novčane kazne u područjima u kojima je polietilen zabranjen ili ograničen. Eco Wrap® stabilan je na policama i nosačima, te će zadržati svoju cjelovitost i postojanost sve dok se pravilno ne odloži.

Eco-Wrap
 * Postupak biorazgradnje EcoWrap® traje do 10 tjedana

Postoji mnogo načina kako iskoristiti Eco Wrap® kao ekološku mogućnost pakiranja. Eco Wrap® može se koristiti kao supstitut svugdje gdje je potreban običan polietilen stretch film. Primjene Eco Wrap®-a uključuju, te nisu ograničene na sljedeće:
• Omatanje u poljoprivredi (npr. bale sijena i drvene građe)
• Pakiranje i umatanje robe za skladištenje i otpremu
• Omotavanje paleta
• Omotavanje prtljage u zračnim lukama
• Pakiranje/omotavanje građevinskog materijala
• Transport namještaja 

Eco Wrap® primjenjiv je na većini postojećih automatiziranih strojeva i lako se primjenjuje podešavanjem zategnutosti (tipično za Eco Wrap® jer je izuzetno elastičan). Odlučiti se za Eco Wrap®, znači poboljšati i unaprijediti svoj ekološki imidž kod obavljanja poslova pakiranja. Cortec® je poznat po tome što agresivno ulaže i provodi istraživanje i razvoj prema "zelenijim" materijalima za pakiranje. Razvojem Eco Wrap®-a, Cortec® je napravio važan iskorak ka tome da komercijalno kompostirajući strech film postane svestraniji i dostupan širom svijeta. Nova formulacija Eco Wrap® proširuje postojeću Cortec® liniju komercijalno kompostibilnih folija i vrećica i znameniti je proboj nakon mnogih godina u razvoju, tvoreći komercijalno kompostibilnu stretch foliju za strojno zamatanje kao održivom opcijom za upotrebu u bezbroj industrijskih primjena. Eco Wrap® proizvodit će se i distribuirati diljem svijeta iz Cortec® tvornica za proizvodnju folija u Sjevernoj Americi (Cortec® Advanced Films) i Europi (EcoCortec®).

PAKIRANJE:
Kako biste dobili najbolje performanse proizvoda, skladištite ga u originalnom pakiranju, u zatvorenom mračnom prostoru na 40-100 °F (4-38 °C).

Eco-Wrap

Ukoliko imate pitanje ili Vam je potreban savjet pošaljite upit našim djelatnicima koji će Vam sa zadovoljstvom odgovoriti!